Tekstit

Hopeful message

Some songs what brings hopeful message

But the hard times are golden
'Cause they all lead to better days
(Ariana Grande - Be alright)

But we have to know some bad times
Or our lives are incomplete
(Celine Dion- How Does a Moment Last Forever)

Arvostetaan näitä asioita

Kuva
Kuuloaisti – kaikilla ei ole tätä kykyä. Meidän on syytä arvostaa sitä, että kuulemme eikä pitää sitä itsestäänselvyytenä. Näkökyky – että näemme. Tämäkään ei ole itsestään selvä asia. Kaikilla ei ole tätä lahjaa.
Kävelykyky – on ihanaa, kun pääsee kävelylle omin jaloin. On upeaa, kun pääsee itse liikkeelle ja esim. kävelemään metsässä. Tämäkään ei ole itsestään selvä asia kaikille. Puhekyky – on hienoa, kun pystyy tuottamaan ajatuksensa puheessa lauseiksi. Lukutaito – kaikilla ei ole tätä hienoa mahdollisuutta oppia lukemaan. Suomessa asiat ovat mm. siltä osin hyvin, kun peruskouluun pääsevät kaikki ja opiskelu on ilmaista. Lukutaidon oppiminen on meidän jokaisen suomalaisen perusoikeus.Ystävät – arvostetaan ystäviämme. Joillain ei ole yhtäkään ystävää. :( Ystävyys on mahtava asia. On ihmisiä, jotka välittävät ja auttavat.Välittävä perhe – ei ole itsestään selvä asia. Jotkut joutuvat kärsimään siitä, kun on esimerkiksi huonot vanhemmat. Iloitkaamme hyvästä ja rakastavasta perheestämme.

Ih…

Joskus menetys on hyväksi

Joidenkin asioiden arvon tajuaa vasta sitten, kun menettää sen tai jotain muuta. Esimerkiksi terveyden, kavereiden jne. Saatamme usein pitää niitä asioita itsestäänselvyytenä. Sen, minkä Jumala on meiltä ottanut pois, voi Hän tuoda takaisin tai antaa tilalle muuta hyvää. Esimerkiksi karsia pois huonot kaverisuhteet ja tuoda tilalle parempia kavereita. Ja myös näyttää ketkä kaverit pysyvät vierelläsi vaikeina aikoina, niin näin Jumala näyttää meille, ketkä ovat meidän tosiystäviä. Sitten osaamme arvostaa näitä ystäviämme aivan uudella tavalla. Kaikki minkä Hän tekee, tekee Hän meidän parhaaksemme:

Hebr. 12:5-11
5. ja te olette unhottaneet kehoituksen, joka puhuu teille niinkuin lapsille: "Poikani, älä pidä halpana Herran kuritusta, äläkä menetä toivoasi, kun hän sinua nuhtelee;
6. sillä jota Herra rakastaa, sitä hän kurittaa; ja hän ruoskii jokaista lasta, jonka hän ottaa huomaansa".
7. Kuritukseksenne te kärsitte; Jumala kohtelee teitä niinkuin lapsia. Sillä mikä on se lap…

Jumala auttaa meitä ja Hän iloitsee meistä jokaisesta

Kuva
Nämä kohdat on hyviä erityisesti henkisesti väsyneille. Alempana Psalmi 139 lähtien olen poiminut tähän kohtia, jotka kertovat meidän arvostamme Jumalan silmissä.

Jesaja 40:29
Hän antaa väsyneelle väkeä ja voimattomalle voimaa yltäkyllin.

Sananl. 16:24
Suloiset sanat ovat mesileipää; ne lohduttavat sielua, ja virvoittavat luut. Biblia

Jes. 50:4
Herra, Herra on minulle antanut opetuslasten kielen, niin että minä taidan sanalla virvoittaa väsynyttä; hän herättää aamu aamulta, herättää minun korvani kuulemaan opetuslasten tavalla.

Ps.147
3. Hän parantaa ne, joilla on särjetty sydän, ja sitoo heidän haavansa.

Ja psalmit

Psalmi 139
13 Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. 14 Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen.

Matt. 6
26 Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivät ne leikkaa eivätkä kokoa varastoon, ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ja olettehan te paljon enemmän arvoisi…

About dreams

Kuva
We have dreams what is near to catch and far to catch. Keep your dreams. Pray them to happen. Pray are they dreams what you should reach into or forget and find another dream. Believe in your dreams and believe in yourself.


Några delen om Ibland mår jag inte så bra -bok/ Muutamia kohtia Ibland mår jag inte så bra -kirjasta

Kuva
Nostan nämä kohdat kirjasta:

Jag lyfter den här delen om boken:

s. 95
“Vi behöver professionell hjälp av sådana som Lars-Lars och Hillevi. Det finns hjälp, vi är aldrig ensamma.”

“Att må dåligt psykist är inget att skämmäs over.”
s. 157

“Du är stark, vacker och du duger. Du behöver inte bevisa något för andra. Och du, det är okej att ibland inte må så bra. Ta hand om dig."
Mielenkiintoista luettavaa

Kuva
Ennen kuin suuntasin Helsinkiin, josta Ruotsinlaiva lähtee, kävin äkkiä ostamassa jonkin ruotsinkielisen lehden. Päädyin ostamaan Femina lehden (Nr. 1 2018). 
Siinä on mielenkiintoinen aihe mielenterveydestä. Päädyn varaamaan kirjastosta siinä jutussa mainitun kirjan: Therése Lindgrenin Ibland mår jag inte så bra. Olen aika alkuvaiheessa kyseisessä kirjassa, mutta tähän asti se on ollut todella hyvä. (nyt olen sivulla 40 ja kirjassa on siis n. 160 sivua) Kirja on siis ruotsiksi. Pelkäsin, että kun kirja saapuu, minulla ei olisi enää inspistä lukea sitä, koska olen taas Suomessa. Mutta niin ei onneksi käynyt ja kirja on todella mielenkiintoinen ja hyvä. Mukaansatempaava!Tässä kuvia Ruotsin matkalta: